P.Hrušovský želá NR SR lepšie vzťahy, E. Jurinová viac zdravého rozumu

01.01.2013 Bratislava

Bratislava 1. januára (TASR) – Bývalý predseda Národnej rady SR a súčasný šéf klubu KDH Pavol Hrušovský želá parlamentu do nového roku viac veľkorysosti pri hľadaní riešení problémov a tiež lepšie medziľudské vzťahy.

"Cítim, že tá súťaž sa čoraz viac posúva až do boja, zápasu, ktorý prerastá do nenávisti a tú nemám rád. To poznačí nielen obsah, ale aj výsledok rozhodnutí. Preto by som slovenskému parlamentu želal, aby dokázal prijímať rozhodnutia, ktoré budú ľudia pociťovať ako dobré. Ktoré nebudú zhoršovať ich podmienky života, ale budú ich skvalitňovať a nebudú v ľuďoch vyvolávať obavu, ale skôr optimizmus do budúcnosti," uviedol pre TASR Hrušovský.

Podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová (OĽaNO) želá zákonodarnému zboru, aby viac využíval zdravý rozum pri schvaľovaní návrhov zákonov. Jej stranícky kolega Peter Pollák, ktorý pripravuje rómsku reformu, by si prial, aby parlament schválil reformné návrhy nielen hlasmi vládneho Smeru-SD, ale aj hlasmi poslancov z iných klubov.

Šéf Mostu-Híd Béla Bugár by bol rád, keby sa poslanci viac počúvali a keby vládny Smer-SD dal občas na rady opozície. "Keby sme sa navzájom trošku viac počúvali, myslím si, že by sa nám na Slovensku žilo lepšie. Nie nám poslancom, ale ľuďom, ktorí tu žijú," povedal v rozhovore pre TASR Bugár.
 

Vyberte región